Rechte lijn naar Mobicar’19 : de beurs opent binnenkort de deuren

Rechte lijn naar Mobicar’19 : de beurs opent binnenkort de deuren

Van donderdag 3 tot en met maandag 7 oktober is het opnieuw zover: dan vindt Mobicar’19 plaats in Brussels Expo. Op Mobicar 19’ ontdekken liefhebbers van caravans en motorhomes niet minder dan 700 nieuwe modellen, maar ook accessoires en diensten voor een geslaagde kampeervakantie. En dit net op een moment dat de sector de wind in de zeilen heeft, met steeds meer Belgen die in een motorhome of caravan investeren.

Mobicar’19 in een oogopslag

Voor de 57e editie steekt Mobicar in een nieuw jasje. Het logo kreeg een opfrisbeurt, met warme kleuren die meteen doen dromen van vakantie.

Aan die vakantie zullen de bezoekers ook meteen denken wanneer ze een bezoek brengen aan de beurs, waarvan de oppervlakte dit jaar werd uitgebreid. De Patio van Brussels Expo verwelkomt diensten en accessoires, maar ook verschillende modellen stacaravans. De opdeling van de beurs in drie zones, die vorig jaar werd ingezet, werd gesmaakt door de bezoekers en hernomen voor de editie 2019. Er is één zone voor motorhomes, één voor caravans en één die accessoires, diensten en stacaravans groepeert. De verschillende delen zijn te herkennen aan de kleuren op het beursplan én aan het tapijt dat in de beursgangen ligt: groen voor motorhomes, blauw voor caravans en geel voor accessoires en diensten. Zo vinden de bezoekers makkelijker hun weg en kunnen ze gerichter op zoek gaan naar wat hen het meest interesseert. 

Bezoekers die op Mobicar’19 een motorhome of caravan aankopen, kunnen hun nieuwe aanwinst vieren met een fles champagne, die hen door de beurs wordt aangeboden.

Wie de knoop nog niet heeft doorgehakt, kan op de Heizelsite  een testrit met de motorhome doen. Ideaal voor liefhebbers die nog twijfelen over de aankoop van een voertuig of denken dat rijden met een motorhome te ingewikkeld of te moeilijk is. Onder begeleiding van één van de exposanten maken ze een testrit met een model naar keuze, tussen Brussels Expo en het Atomium.  Bezoekers dienen zich verplicht vooraf online in te schrijven hiervoor. 

De vaste waarden

Naast nieuwigheden, is er op Mobicar’19 ook plaats voor enkele vaste waarden. Zo verkiezen de bezoekers de Caravan en de Motorhome van het Jaar 2020. 18 motorhomes en 6 caravans strijden voor deze prestigieuze titel. Een vierkoppige jury zal de genomineerden zorgvuldig uitkiezen. De winnaars worden uiteindelijk gekozen door de bezoekers tijdens de beurs.

Mobicar’19 zet naar goede gewoonte de deuren open voor de kleinste kampeerders, met een speciaal aan hen gewijde kinderhoek, vol leuke activiteiten. Ze zijn er welkom tijdens het beursweekend op 5 en 6 oktober. Avontuurlijke kids kunnen hun hart ophalen aan de Mobicar-klimmuur, voor een unieke verticale roadtrip. Groot en klein kunnen tijdens hun bezoek halt houden aan één van de streetfood kraampjes.  

Ten slotte is er op de beurs opnieuw een overnachtingszone voor zij die de beurs bezoeken met hun eigen motorhome of caravan. De overnachtinszone is een geprivatiseerd outdoor sportterrein net naast de hallen (toegang via Keizerin Charlottelaan). Plaatsen zijn te reserveren voor de nachten van woensdag 2 t.e.m. zondag 6 oktober. Een overnachting kost 10 euro per voertuig per nacht voor een staanplaats met elektriciteit. Reserveren kan op de website van Mobicar.  www.mobicar.be

Marine Hiclet Senior Project Manager, Two cents

 

Over Mobicar

Mobicar is de internationale beurs voor caravans en motorhomes, die dit jaar voor de 57ste keer plaatsvindt. Internationale exposanten, de laatste caravan- en motorhomemodellen zijn alvast van de partij, maar ook tips & tricks voor een geslaagde kampeervakantie. Verwacht in de komende maanden meer informatie over onze exposanten en over de inschrijvingen!

Mobicar'19
03-07 oktober 2019
Paleizen 6 - 7 - 9 - 11
Brussels Expo
www.mobicar.be