Verkoop caravans en motorhomes stijgt opnieuw dit jaar

Verkoop caravans en motorhomes stijgt opnieuw dit jaar

Belgen blijven investeren in een caravan of motorhome

Kamperen met de caravan of motorhome blijkt ook deze zomer opnieuw een populaire vorm van vakantie. Dat blijkt uit het aantal inschrijvingen van nieuwe caravans en motorhomes in het eerste halfjaar van 2019. De verkoop van nieuwe caravans steeg met 2,83 procent en die van nieuwe motorhomes met maar liefst 10,75 procent in vergelijking met het eerste semester van vorig jaar. De voornaamste redenen van de stijging zijn de aantrekkelijke prijs en de vele voordelen van deze manier van reizen.  

Tijdens de eerste zes maanden van 2019 is de verkoop van nieuwe caravans gestegen met 2,83 procent: van januari tot en met juli van dit jaar werden er 837 nieuwe voertuigen verkocht, vorig jaar waren dat er 814. Bij de motorhomes is de stijging groter: tijdens de eerste zes maanden van dit jaar zijn er 3235 nieuwe voertuigen verkocht, tegenover 2921 in het eerste semester vorig jaar.  

Vele voordelen 

De BCCMA (Belgian Caravan-Camping and Motorhome Association), organisator van de beurs Mobicar, wijdt deze gunstige cijfers aan het gemak dat het reizen met de motorhome en caravan biedt. “Je moet minder plannen en je kunt eens even echt weg zijn”, vertelt Bart Decuyper, voorzitter van de BCCMA. “Mensen die een caravan of motorhome kopen, zijn op zoek naar vrijheid en reizen vaak naar de natuur, waar ze helemaal tot rust kunnen komen.” 

Maar dat is niet het enige voordeel. Fabrikanten van caravans en motorhomes passen zich aan de vraag van de klant aan. Zo is te zien dat reizigers graag hun motorhome of caravan het hele jaar door gebruiken, wat de laatste jaren resulteert in voertuigen met grotere zitruimtes; comfortabel genoeg bij goed én slecht weer. Ook compactere modellen zijn bij zowel caravans als motorhomes zeer gewild: we vertrekken niet enkel tijdens de lange zomervakantie, maar gaan graag al eens een weekend weg, of gewoon op daguitstap. Bij de motorhomes vervangen de kleine modellen zelfs vaak de gezinswagen: kampeerbusjes of vans zijn ideaal voor dagelijks vervoer in combinatie met vakanties.  

De aantrekkelijke prijs van caravans en motorhomes speelt een rol in de populariteit. Gemiddeld betaal je voor een nieuwe motorhome tussen de 50.000 en de 62.000 euro, afhankelijk van de opties waarmee het voertuig is uitgerust. Een nieuwe caravan heb je vanaf 20.000 euro.  

Mobicar’19, van 3 tot en met 7 oktober in Brussels Expo  

Mobicar, de beurs voor caravans en motorhomes, zet dit jaar voor de 57ste keer deze populaire manier van reizen in de kijker. De exposanten stellen er zo’n 700 modellen caravans en motorhomes voor, maar ook de nodige accessoires en diensten. Mobicar steekt dit jaar in een nieuw jasje, met een nieuw logo en een frissere look.   

De beurs breidt dit jaar uit en neemt nu naast paleizen 6, 7, 9 en 11 ook de Patio van Brussels Expo in.  De beurs blijft opgedeeld in drie zones: een zone voor motorhomes, één voor caravans en één voor accessoires, diensten en stacaravans. Ook zal tijdens de beurs opnieuw de Caravan en de Motorhome van het Jaar worden verkozen. Bezoekers kunnen er net zoals vorig jaar een testrit maken met een motorhome, met of zonder chauffeur, tussen Brussels Expo en het Atomium. Liefhebbers die met hun eigen caravan of motorhome naar de beurs komen, kunnen parkeren op de overnachtingszone. De kleinste bezoekers kunnen zich amuseren met een tekenwedstrijd en een klimmuur.  

 

Contacteer ons
Marine Hiclet Project Manager, Two cents
Marine Hiclet Project Manager, Two cents
Over Mobicar

Mobicar is de internationale beurs voor caravans en motorhomes, die dit jaar voor de 57ste keer plaatsvindt. Internationale exposanten, de laatste caravan- en motorhomemodellen zijn alvast van de partij, maar ook tips & tricks voor een geslaagde kampeervakantie. Verwacht in de komende maanden meer informatie over onze exposanten en over de inschrijvingen!

Mobicar'19
03-07 oktober 2019
Paleizen 6 - 7 - 9 - 11
Brussels Expo
www.mobicar.be