Verkoop motorhomes in België verdubbeld in 2018, ook bij caravans opnieuw een stijging

Verkoop motorhomes in België verdubbeld in 2018, ook bij caravans opnieuw een stijging

BCCMA, de Belgische federatie voor caravans en motorhomes, ziet ook dit jaar opnieuw de verkoopcijfers van nieuwe voertuigen stijgen. Dat blijkt uit het rapport met inschrijvingen van nieuwe motorhomes en caravans van de DIV van het afgelopen jaar. In 2018 werden er maar liefst 12,24 procent meer nieuwe motorhomes verkocht, terwijl dat in 2017 nog 6,31 procent was. De verkoop van de caravans blijft opnieuw stabiel met een stijging van zo’n 1,73 procent. 

De beurs Mobicar, die vorig jaar aftikte op een recordaantal van 25.965 bezoekers, bevestigde eerder dat we graag met de motorhome of caravan reizen. Waarom deze manier van reizen ons zo aanspreekt, is makkelijk te verklaren, zegt Bart Decuyper, voorzitter van de BCCMA: “Reizen met een motorhome of caravan heeft voordelen die andere manieren van reizen niet hebben. En mensen die voor het eerst met een motorhome of caravan reizen, hebben vaak de smaak te pakken. Het is vooral de vrijheid die de doorslag geeft en het feit dat reizigers vaak de natuur opzoeken, helemaal weg van de dagelijkse sleur. Je kunt letterlijk inpakken en wegwezen”. 

Voor iedereen

Naast deze aantrekkelijke pluspunten, is reizen met de motorhome of caravan gewild omdat het echt voor iedereen geschikt is. Caravans en motorhomes zijn eindelijk af van hun ouderwetse imago. En dat is ook te merken aan de leeftijd van het publiek. Terwijl de reizigers vroeger vooral 65-plussers waren, merkt de BCCMA nu een shift naar een iets jonger publiek vanaf 45 jaar. Ook bij jongeren en jonge ouders lijkt roadtrippen met de motorhome of caravan in trek. Kinderen meenemen op een kampeervakantie is alvast een goed idee: de rit is vaak minder saai en de reis is gevarieerder.

Luxe

Omdat het publiek zo divers is, is er voor iedereen wel een model op de markt dat bij hen past. Reizigers gaan dan wel vaak terug naar de natuur, maar hoeven niets te missen van de luxe van thuis. Elke caravan of camper is tegenwoordig luxueus uitgerust, en elke camping beschikt wel over een stopcontact met elektriciteit en goed sanitair. Een caravan met basisuitrusting kost zo’n 20.000 euro, voor een motorhome met alle voorzieningen reken je zo’n 50.000 euro.

Nieuw initiatief

Naast de beurs Mobicar die de BCCMA organiseert, steunt de vzw een nieuw initiatief vanuit de Europese caravaningvereniging ECF, namelijk Campaway. Campaway is een nieuw Belgisch platform voor fans van roadtrippen met de caravan of camper in Europa of daarbuiten, dat begin februari werd gelanceerd. Meer informatie op www.campaway.be of de Instagrampagina @Campawaybe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Mobicar

Mobicar is de internationale beurs voor caravans en motorhomes, die dit jaar voor de 57ste keer plaatsvindt. Internationale exposanten, de laatste caravan- en motorhomemodellen zijn alvast van de partij, maar ook tips & tricks voor een geslaagde kampeervakantie. Verwacht in de komende maanden meer informatie over onze exposanten en over de inschrijvingen!

Mobicar'19
03-07 oktober 2019
Paleizen 6 - 7 - 9 - 11
Brussels Expo
www.mobicar.be