Verkoop caravans en motorhomes blijft groeien

Kamperen populair bij Belg

Reizen met de caravan of motorhome blijft populair in ons land. Tijdens het eerste halfjaar van 2017 stijgt de verkoop van nieuwe vrijetijdsvoertuigen opnieuw met zo’n 2.5%. Na de enorme stijging in verkoop van de afgelopen jaren, blijft ook dit jaar de aanschaf van nieuwe voertuigen stabiel.

Tijdens de eerste zes maanden van 2017 is de verkoop van nieuwe caravans (816) gestegen met 2,1% ten opzichte van dezelfde periode in 2016. Bij de motorhomes zien we een evolutie van 2,8%, met 2683 ingeschreven voertuigen.

De BCCMA (Belgian Caravan-Camping and Motorhome Association) wijdt dit blijvend succes aan verschillende factoren. “We merken dat het gevoel van vrijheid een grote rol speelt”, legt voorzitter Bart Decuyper uit. “Vertrekken met een motorhome of caravan doe je wanneer je wilt, naar waar je wilt. En het hoeft niet altijd naar een ver land te zijn.”

Daarbij komt dat de aanschaf van een caravan of motorhome voor almaar meer mensen een haalbare kaart is geworden. Elk merk heeft tegenwoordig een degelijk instapmodel dat toch de nodige luxe biedt. Bij de caravans ligt de prijs rond de € 20.000, een motorhome heb je voor zo’n € 35.000.

Met deze positieve noot kondigt de BCCMA met trots Mobicar aan. De beurs voor caravans en motorhomes vindt dit jaar voor de 55ste keer plaats van vrijdag 13 tot en met dinsdag 17 oktober in Brussels Expo.

In paleizen 6, 7, 9 en 11 stellen de exposanten zo’n 700 modellen caravans, motorhomes, stacaravans en camping-cars tentoon. Daarnaast ontdekken bezoekers er de nieuwste accessoires. Geïnteresseerden kunnen een initiatieles voor het C1- en het BE-rijbewijs volgen dankzij rijschool Sanderus. Voor het eerst kiezen liefhebbers tijdens Mobicar zowel de Motorhome van het Jaar als de Caravan van het Jaar 2018.

Praktische informatie Mobicar 2017:
Waar? Brussels Expo – Paleis 6, 7, 9 en 11
Wanneer? Van vrijdag 13 tot en met dinsdag 17 oktober van 10u tot 18u.
Website: www.mobicar.be voor updates over de beurs

Over Mobicar

Mobicar is de internationale beurs voor caravans en motorhomes, die dit jaar voor de 57ste keer plaatsvindt. Internationale exposanten, de laatste caravan- en motorhomemodellen zijn alvast van de partij, maar ook tips & tricks voor een geslaagde kampeervakantie. Verwacht in de komende maanden meer informatie over onze exposanten en over de inschrijvingen!

Mobicar'19
03-07 oktober 2019
Paleizen 6 - 7 - 9 - 11
Brussels Expo
www.mobicar.be