Steeds meer Belgen eigenaar van motorhome of caravan

Steeds meer Belgen eigenaar van motorhome of caravan

Positief imago vrijetijdsvoertuigen versterkt verkoop

We blijven nieuwe motorhomes en caravans aankopen. Dat blijkt uit het aantal inschrijvingen van nieuwe caravans en motorhomes in het eerste halfjaar van 2018. De verkoop van nieuwe caravans blijft stabiel, die van nieuwe motorhomes stijgt fors. Dat komt door de aantrekkelijke prijs van vrijetijdsvoertuigen en de vele voordelen van deze manier van reizen. De BCCMA, dat in oktober de beurs Mobicar organiseert, wijdt de goede cijfers aan het positieve imago van vrijetijdsvoertuigen.  

Tijdens de eerste zes maanden van 2018 is de verkoop van nieuwe caravans stabiel gebleven ten opzichte van dezelfde periode in 2017: toen werden er 816 nieuwe voertuigen ingeschreven, van januari tot juni 2018 zijn dat er 814. Bij de nieuwe motorhomes is er een stijging van 8,87 procent, met 2921 ingeschreven voertuigen. Dat blijkt uit cijfers van de DIV.

De BCCMA (Belgian Caravan-Camping and Motorhome Association), organisator van de beurs Mobicar, wijdt deze gunstige cijfers aan het verbeterde imago van reizen met de caravan en motorhome over de jaren heen. “Vrijetijdsvoertuigen zijn voorgoed af van hun saai aanzien; kamperen is hip! Zowel jong als oud ziet in deze manier van reizen veel voordelen. Vooral het jongere publiek leert de laatste jaren kamperen met caravan en motorhome”, zegt voorzitter Bart Decuyper.  

Flexibel en goedkoop, dat zijn de twee grootste voordelen van reizen met de caravan en motorhome. “Het is inderdaad zo dat dit de enige manier van reizen is waarbij je kan kiezen naar waar je gaat en wanneer. Bovendien is een reis met de caravan of motorhome vaak goedkoper dan een reis met de auto of het vliegtuig”, voegt Decuyper toe.  

Daarbij komt dat de prijs van een nieuwe motorhome en caravan aantrekkelijk blijft. “Tegenover vorig jaar zien we weinig prijsverhogingen, zowel voor motorhomes, caravans en vans. Fabrikanten werken met moderne interieurs, dito kleuren en ruime inrichtingen. Dat is vooral bij de caravans nieuw, waar fabrikanten inspelen op meer comfort voor de gebruiker”, vertelt de voorzitter. 

Met dit positieve nieuws kondigt de beurs Mobicar, van 11 tot en met 15 oktober, zich aan in Brussels Expo. Voor de 56ste keer op rij stellen exposanten zo’n 600 modellen caravans, motorhomes, accessoires en diensten voor. Meest opvallend dit jaar is de nieuwe indeling van de beurs. De paleizen worden opgedeeld in drie zones: een voor motorhomes, een voor caravans en een laatste voor accessoires en diensten. Bovendien kunnen bezoekers voor het eerst een testrit maken met een motorhome op de Heizelsite en een oogtest laten uitvoeren. Zij die de beurs bezoeken met hun eigen motorhome of caravan, kunnen de vakantiesfeer opsnuiven in de overnachtingszone. Ook de verkiezing van de Motorhome en de Caravan van het Jaar gaat opnieuw door. De kleinste bezoekers kunnen zich amuseren met een tekenwedstrijd en een klimmuur. 

Mobicar 2018 vindt plaats van van donderdag 11 tot en met maandag 15 oktober in paleizen 6, 7, 9 en 11 van Brussels Expo. Bezoek www.mobicar.be voor tickets en updates over de beurs.

Contacteer ons
Lieke Vervoort Persverantwoordelijke Mobicar, Two cents
Lieke Vervoort Persverantwoordelijke Mobicar, Two cents
Over Mobicar

Mobicar is de internationale beurs voor caravans en motorhomes, die dit jaar voor de 57ste keer plaatsvindt. Internationale exposanten, de laatste caravan- en motorhomemodellen zijn alvast van de partij, maar ook tips & tricks voor een geslaagde kampeervakantie. Verwacht in de komende maanden meer informatie over onze exposanten en over de inschrijvingen!

Mobicar'19
03-07 oktober 2019
Paleizen 6 - 7 - 9 - 11
Brussels Expo
www.mobicar.be