Reizen met de motorhome of caravan populairder dan ooit

Reizen met de motorhome of caravan populairder dan ooit

Recordaantal bezoekers op Mobicar'19

Ze waren met maar liefst 26.999, de kampeerliefhebbers die massaal afzakten naar Brussels Expo voor Mobicar. Het record van vorig jaar werd met gemak verbroken. De 57ste editie van de beurs voor motorhomes, caravans en accessoires kan dan ook terecht een groot succes genoemd worden.

Voordelen

Reizen met een vrijetijdsvoertuig is hipper en populairder dan ooit. De voordelen hiervan zijn legio: het biedt een enorme vrijheid en flexibiliteit. Ook het feit dat reizen met de motorhome of caravan ecologischer is dan een vliegtuigreis spreekt het grote publiek steeds meer aan. Bovendien zijn dit soort reizen makkelijk te combineren met wandel- en fietsvakanties en zelfs de hond kan mee. Reizen met de motorhome of caravan betekent even helemaal weg te zijn van de dagelijkse drukte en stress. Het is het moment om digitaal te deconnecteren en te reconnecteren met de natuur.

Copyright: Mobicar
Copyright: Mobicar'19

Motorhome en Caravan van het Jaar

Ook tijdens deze editie stemden de bezoekers weer massaal op de Motorhome en Caravan van het Jaar 2020. Volgende winnaars kwamen uit de bus:

Bij de motorhomes:

 • Vans tot € 45.000:
  Hobby On Tour K60 FT
 • Vans meer dan € 45.000:
  Malibu 640 Coupée
 • Profilés tot € 60.000:
  Hobby On Tour T65 HKM
 • Profilés meer dan € 60.000:
  Bürstner Lyseo M 660 Harmony Line
 • Integralen tot € 75.000:
  Knaus L!ve I 700MEG
 • Integralen meer dan € 75.000:
  Hymer B MLI 780

Bij de caravans:

 • Tot € 20.000:
  Knaus Sport Silver Selection 420 QD
 • Meer dan € 20.000:
  Dethleffs Nomad 490 BLF

Koopkrachtig publiek

Mobicar biedt de uitgelezen kans om de nieuwste modellen uit te testen en te vergelijken.
Bezoekers van de beurs konden bovendien profiteren van mooie salonvoorwaarden. Ieder merk heeft tegenwoordig een betaalbaar instapmodel, maar evengoed luxemodellen voor ervaren kampeerders. Velen zagen dan ook hun kans schoon en gingen over tot de aankoop van een motorhome of caravan.

Succesformules

De testritten met de motorhome waren ook dit jaar een schot in de roos. Bezoekers kregen de mogelijkheid om, onder begeleiding van één van de exposanten, zelf achter het stuur te kruipen van de nieuwste modellen. Vaak was dit een doorslaggevende factor in de aankoopbeslissing.
Ook de overnachtingszone voor zij die de beurs bezochten met hun eigen motorhome of caravan was steeds volzet. Een minivakantie gekoppeld aan een bezoek aan de beurs.

Copyright: Mobicar
Copyright: Mobicar'19

Mobicar'20 vindt plaats van donderdag 22 tot en met maandag 26 oktober 2020 in Brussels Expo.

Marine Hiclet Senior Project Manager, Two cents

 

Over Mobicar

Mobicar is de internationale beurs voor caravans en motorhomes, die dit jaar voor de 57ste keer plaatsvindt. Internationale exposanten, de laatste caravan- en motorhomemodellen zijn alvast van de partij, maar ook tips & tricks voor een geslaagde kampeervakantie. Verwacht in de komende maanden meer informatie over onze exposanten en over de inschrijvingen!

Mobicar'19
03-07 oktober 2019
Paleizen 6 - 7 - 9 - 11
Brussels Expo
www.mobicar.be