Reizen met de caravan of motorhome: het ultieme middel tegen stress

Reizen met de caravan of motorhome: het ultieme middel tegen stress

Belgen die reizen met de motorhome of caravan vinden dat het ultieme middel tegen stress. Bovendien heeft het een positieve invloed op hun relatie. Dat is een opvallende conclusie van een representatief onderzoek bij 1.000 Belgen. Onderzoeksbureau iVox voerde deze enquête uit in het kader van Mobicar, dé beurs voor caravan- en motorhomeliefhebbers die dit jaar plaatsvindt van 11 tot en met 15 oktober.  

Anti-stressmiddel  

Caravan- en motorhomereizigers zien veel voordelen van reizen met een vrijetijdsvoertuig: ze komen tot rust en vergeten de dagelijkse stress van thuis (8 op 10). 72 procent voelt zich na de reis helemaal mentaal opgeladen. Iets meer dan de helft geeft aan dat ze zich in de caravan of motorhome gezonder voelen. Daarnaast verklaren de reizigers dat hun relatie met het gezin er beter van wordt: 79 procent zegt dat ze zich op vakantie met de caravan of motorhome meer verbonden voelen met elkaar. Een groot aantal (86%) houdt van de typische gezinsmomenten op de camping, zoals samen koken, eten en gezelschapsspelletjes spelen. Bovendien geeft iets meer dan de helft van de reizigers met caravan en motorhome aan dat het een positieve invloed heeft op de relatie met hun partner. En 1 op 5 (18%) geef zelfs aan dat ze op vakantie met de caravan of motorhome meer seks hebben dan thuis.  

Droomreis 

Bijna de helft van alle Belgen die weleens op vakantie gaat, zou dat ook graag eens doen met een caravan of motorhome. Een roadtrip met een vrijetijdsvoertuig spreekt vooral jongere Belgen aan: 54 procent van alle Belgen jonger dan 35 geeft dat aan, versus 32 procent bij 55-plussers. Voor een kwart van de Belgen is een wereldreis met een caravan of motorhome zelfs echt een droom. Zij die wél al eens reisden met een caravan of motorhome, doen dat graag opnieuw: 70 procent vertrekt graag nog eens. 

Flexibel en goedkoop 

Verder is reizen met de caravan of motorhome 'in' omwille van de flexibiliteit: 8 op 10 Belgen vinden het een flexibele manier van reizen. Dat blijkt ook uit de top drie van aantrekkingspunten: op het moment zelf beslissen waar je naartoe gaat, eender waar naartoe gaan en weinig plannen. 60 procent vindt het geschikt voor vele soorten vakanties: 46 procent vindt dat het zich leent voor een rondreis door één of meerdere landen, 37 procent vindt het geschikt voor een kampeervakantie in de natuur en 27 procent wil met de caravan of motorhome naar de zon. 18 procent zou een vrijetijdsvoertuig gebruiken om mee naar een feest te gaan, zodat je minder hoeft te letten op wat je drinkt. Daarnaast is het volgens 7 op 10 Belgen ook goedkoper dan reizen met het vliegtuig of de auto.  

Mobicar, de beurs voor de caravan- en motorhomereiziger  

Dit onderzoek gebeurde in het kader van de beurs Mobicar, de beurs voor caravans en motorhomes, die plaatsvindt van donderdag 11 tot en met dinsdag 15 oktober in Brussels Expo. De beurs stelt meer dan 600 modellen caravans en motorhomes tentoon en inspireert (toekomstige) eigenaars. Meer informatie op www.mobicar.be.

Contacteer ons
Lieke Vervoort Persverantwoordelijke Mobicar, Two cents
Lieke Vervoort Persverantwoordelijke Mobicar, Two cents
Over Mobicar

Mobicar is de internationale beurs voor caravans en motorhomes, die dit jaar voor de 57ste keer plaatsvindt. Internationale exposanten, de laatste caravan- en motorhomemodellen zijn alvast van de partij, maar ook tips & tricks voor een geslaagde kampeervakantie. Verwacht in de komende maanden meer informatie over onze exposanten en over de inschrijvingen!

Mobicar'19
03-07 oktober 2019
Paleizen 6 - 7 - 9 - 11
Brussels Expo
www.mobicar.be