Motorhome en caravan als alternatief voor het vliegtuig

Motorhome en caravan als alternatief voor het vliegtuig

Een vakantie met de motorhome of caravan is een ecologische manier om te reizen als alternatief voor het vliegtuig. Verder is het een perfecte manier om eens helemaal weg te zijn van de dagelijkse stress. Dat blijkt uit een enquête* in het kader van Mobicar, dé beurs voor caravan- en motorhomeliefhebbers, van 3 tot 7 oktober in Brussels Expo.  

Ecologie op reis in opmars 

Een meerderheid van de Belgen (60%) wil graag alternatieven voor het vliegtuig uitproberen om op vakantie te gaan. 4 op de 10 vakantiegangers geven aan dat ze het belangrijk vinden om op reis hun ecologische voetafdruk zo veel mogelijk te beperken. 1 op 3 vakantiegangers vindt een weekje vakantie met de motorhome of caravan de meest ecologische optie boven een vliegtuigvakantie of een autovakantie met accommodatie ter plekke. Voor een kort tripje van minder dan een week geeft zelfs 43% van de Belgische reizigers aan dat ze liever de motorhome of caravan zouden gebruiken dan het vliegtuig.  

De ecologische voetafdruk beperken tijdens de reis met de motorhome of caravan is verder perfect mogelijk. Dat vinden 8 op de 10 Belgen die wel eens met de caravan of motorhome op vakantie gingen. 35% van de respondenten die aangeven dat ze wel eens gaan kamperen met de motorhome of caravan, geeft aan dat ze al eens op een speciale ecologische camping hebben gekampeerd. Verder geeft 76% aan dat ze geen wegwerpservies meenemen, 49% neemt de fiets mee voor verplaatsingen ter plekke, 32% gebruikt milieuvriendelijk afwasmiddel en 17% heeft zonnepanelen op hun caravan of motorhome staan, of gebruikt opladers op zonne-energie.  

copyright: Mobicar
copyright: Mobicar

Deconnecteren  

Ontsnappen aan de stress van alledag (6 op 10), helemaal tot rust komen (6 op 10) en van de natuur genieten (4 op 10) zijn de meest genoemde redenen om op reis te gaan. Wanneer ze al eens op reis geweest zijn met de caravan of motorhome, zegt maar liefst 73% van de ondervraagden dat deze manier van reizen perfect is om echt eens weg te zijn van de dagelijkse stress. Volgens de helft van de Belgische reizigers lijkt reizen met de caravan of motorhome een perfecte manier om die ontsnapping te maken. Niet minder dan 4 op de 10 respondenten die wel eens met de caravan of motorhome reizen, noemen dit zelfs de enige manier waarop ze zich helemaal kunnen ontspannen. 66% van de reizigers met een caravan of motorhome, geeft aan dat ze er helemaal tot rust komen. 1 op de 2 van degenen die al eens met de caravan of motorhome op reis zijn geweest, geeft aan dat ze in een caravan of motorhome veel harder het ‘op reis’-gevoel hebben dan wanneer ze met het vliegtuig op vakantie gaan.  

Over Mobicar 

Mobicar is de beurs voor caravans en motorhomes die plaatsvindt van donderdag 3 tot en met maandag 7 oktober in Brussels Expo. De beurs stelt meer dan 700 modellen caravans en motorhomes en accessoires tentoon en inspireert (toekomstige) eigenaars. Meer informatie en tickets op www.mobicar.be

Copyright: Mobicar
Copyright: Mobicar

* Online onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in het kader van Mobicar tussen 31 juni en 5 juli 2019 bij 1.000 Belgen die op vakantie gaan, representatief op geslacht, taal, leeftijd en diploma. De maximale foutenmarge bij 1.000 Belgen bedraagt 3,02 procent.

Marine Hiclet Senior Project Manager, Two cents

 

Over Mobicar

Mobicar is de internationale beurs voor caravans en motorhomes, die dit jaar voor de 57ste keer plaatsvindt. Internationale exposanten, de laatste caravan- en motorhomemodellen zijn alvast van de partij, maar ook tips & tricks voor een geslaagde kampeervakantie. Verwacht in de komende maanden meer informatie over onze exposanten en over de inschrijvingen!

Mobicar'19
03-07 oktober 2019
Paleizen 6 - 7 - 9 - 11
Brussels Expo
www.mobicar.be