Mobicar’17 bevestigt populariteit van reizen met caravan en motorhome

Mobicar’17 bevestigt populariteit van reizen met caravan en motorhome

Dat reizen met de caravan en motorhome in de lift zit, werd nogmaals bevestigd op de 55ste editie van Mobicar, de internationale beurs voor caravans en motorhomes die doorging van 13 tot en met 17 oktober. 18.438 potentiële kopers kwamen de voorbije vijf beursdagen afgezakt naar Brussels Expo. Eerder bewezen zowel de verkoopcijfers van het eerste halfjaar van 2017 de interesse in deze manier van reizen.  

De BCCMA, de Belgian Caravan Camping & Motorhome Association, organisator van de 55ste Mobicar, blikt terug op een geslaagde editie. “Dit jaar lag meer dan ooit de nadruk op kwaliteit, zowel van onze beurs als onze bezoekers. We willen een zo breed mogelijk assortiment voorstellen aan liefhebbers van reizen met de caravan en de motorhome. Alles was dit jaar aanwezig: de nieuwste 675 modellen caravans en motorhomes, de accessoires waren gegroepeerd in Paleis 9, samen met de clubs en enkele kampeerbestemmingen”, zegt Frédéric François, secretaris-generaal van de BCCMA.

Veeleisende bezoeker

Daarnaast zag de organisatie vooral kwaliteitsvolle, geïnteresseerde en veeleisende bezoekers. “Door het mooie weer bleven twijfelaars en dagjestoeristen weg. Maar onze bezoekers zijn ofwel al in het bezit van een vrijetijdsvoertuig, ofwel op zoek naar een caravan of motorhome die bij hen past. Ze komen dus naar de beurs met een doel voor ogen en weten wat ze willen, nadat ze op de verschillende standen hun favoriete modellen hebben getest, gevoeld en vergeleken”, zegt Bart Decuyper van Decuyper nv, exposant op Mobicar en voorzitter van de BCCMA. “Mensen hebben dus echt gewacht op deze beurs om het voertuig van hun dromen te kopen”, voegt hij toe. Vooral de vraag naar compacte, flexibele en ecologische voertuigen stijgt.

Stabiliteit

Maar ondanks het mooie weer van het afgelopen weekend en vijf beursdagen in plaats van zes vorig jaar, kon Mobicar rekenen op een mooi aantal bezoekers. “We zien dat Mobicar een vaste waarde is geworden voor liefhebbers van het vrijetijdstoerisme, en daar zijn we enorm trots op. Op elke stand lopen geïnteresseerde (potentiële) kopers rond”, concludeert François. Die stabiliteit is ook te zien in de stijgende verkoopcijfers van 2017, waaruit blijkt dat caravans en motorhomes geliefd zijn.

Een representatief onderzoek bij 1000 Belgen onderschrijft deze tendens. Uit een iVox-enquête blijkt dat mensen die op deze manier reizen, er altijd opnieuw voor kiezen om met hun caravan of motorhome op reis te gaan. Vooral flexibiliteit, vrijheid, samenzijn met familie en éénheid met de natuur zijn belangrijke factoren om te kiezen voor een reis met een vrijetijdsvoertuig.

Motorhome en Caravan van het Jaar 2018

Dit jaar kon de bezoeker voor het eerst stemmen op de Motorhome én de Caravan van het Jaar 2018. Op Mobicar kon worden gestemd op 18 genomineerden in zes categorieën bij de motorhomes, en op zes genomineerden in twee categorieën bij de caravans.

Bij de motorhomes zijn de gelukkigen:

  • Van tot 45.000 euro: Bürstner CityCar C 540
  • Van vanaf 45.000 euro: Hobby Vantana K65
  • Profilé tot 60.000 euro: Adria Coral Axess 670 SL Bel Edition
  • Profilé vanaf 60.000 euro: Laika Kreos 5009
  • Integraal tot 75.000 euro: Bürstner Ixeo I728G
  • Integraal vanaf 75.000 euro: Rapido/i96

Bij de caravans zijn de volgende modellen tot winnaar bekroond:

  • Model tot 20.000 euro: Fendt 390 FH Bianca Selection
  • Model vanaf 20.000 euro: Hobby 560 WFU Prestige 

Volgend jaar vindt Mobicar plaats van vrijdag 12 tot en met dinsdag 16 oktober 2018.

 

Over Mobicar

Mobicar is de internationale beurs voor caravans en motorhomes, die dit jaar voor de 57ste keer plaatsvindt. Internationale exposanten, de laatste caravan- en motorhomemodellen zijn alvast van de partij, maar ook tips & tricks voor een geslaagde kampeervakantie. Verwacht in de komende maanden meer informatie over onze exposanten en over de inschrijvingen!

Mobicar'19
03-07 oktober 2019
Paleizen 6 - 7 - 9 - 11
Brussels Expo
www.mobicar.be