Caravan- en motorhomesector boomt

Belangstelling voor caravans en motorhomes op het Vakantiesalon

BCCMA, de Belgische federatie voor caravans en motorhomes, verwelkomt ook dit jaar de bezoekers van het Vakantiesalon op zijn stand. Van donderdag 1 tot en met zondag 4 februari maakt de organisator van de beurs Mobicar vakantiegangers warm voor de meest vrije manier van reizen. De verkoopcijfers van het voorbije jaar bevestigen dat de Belg er graag op uit trekt met een vrijetijdsvoertuig, geen verrassing als je weet dat 1 op de 5 Belgen weleens met de caravan of motorhome op reis gaan. 

Vorig jaar werden meer nieuwe voertuigen verkocht ten opzichte van 2016: er is een groei van 4,52 procent in de verkoop van nieuwe caravans vergeleken met 2016. Nieuwe motorhomes werden in 2017 6,31 procent meer verkocht dan het jaar ervoor.

Tijdens de succesvolle editie van Mobicar in oktober vorig jaar kwamen vooral kooplustige bezoekers over de vloer. ‘We voelen dat bezoekers wachten op Mobicar om hun voertuig aan te kopen, want daar kunnen ze alle modellen op de markt vergelijken. De positieve cijfers kwamen dus niet als een verassing’, zegt Bart Decuyper, voorzitter van de BCCMA. 

Vrijheid, flexibiliteit en natuur

De Belg houdt dus van kamperen met de motorhome of caravan. Uit een representatief onderzoek van iVox is gebleken dat drie op vijf Belgen die al eens gingen kamperen met een vrijetijdsvoertuig, overwegen om het opnieuw te doen. De belangrijkste redenen zijn de flexibiliteit en de vrijheid die je hebt. Bovendien is het dé manier bij uitstek voor wie één wil zijn met de natuur.

Sector in de kijker op het Vakantiesalon

Tijdens het Vakantiesalon zal de BCCMA toekomstige vakantiegangers overtuigen van alle geneugten van reizen met de caravan of motorhome. De BCCMA is er aanwezig van donderdag 1 tot en met zondag 4 februari op stand 4390 in Paleis 4. Iedereen krijgt er de kans om een week vakantie met de motorhome te winnen. Bovendien zullen de bezoekers een kijkje kunnen nemen in de POSSL 2 WIN en de Fendt 390 Bianca Selection, twee modellen die tijdens Mobicar bekroond werden tot respectievelijk Motorhome en Caravan van het Jaar.

 

Praktische informatie
BCCMA op het Vakantiesalon: Paleis 4, stand 4390
www.mobicar.be
 

Voor meer informatie:
BCCMA, Frédéric François, ff@bccma.be of 0476 50 26 90
Two cents, Lieke Vervoort, lv@twocents.be of 0499 38 89 79

Contacteer ons
Lieke Vervoort Project Manager Mobicar, Two cents
Lieke Vervoort Project Manager Mobicar, Two cents
Over Mobicar

Mobicar is de internationale beurs voor caravans en motorhomes, die dit jaar voor de 57ste keer plaatsvindt. Internationale exposanten, de laatste caravan- en motorhomemodellen zijn alvast van de partij, maar ook tips & tricks voor een geslaagde kampeervakantie. Verwacht in de komende maanden meer informatie over onze exposanten en over de inschrijvingen!

Mobicar'19
03-07 oktober 2019
Paleizen 6 - 7 - 9 - 11
Brussels Expo
www.mobicar.be